lauantai 13. marraskuuta 2010

Lihakastike - Karjalanpaisti

Tämä kastike on "vähän niinku" karjalanpaistia, mutta omin lisäyksin. Atrian karjalanpaistilihasta, kun mieheni oli taas sitä mennyt ostamaan..


Karjalanpaisti
Naudan- ja porsaanlihakuutioita ( esimerkiksi 700g)
2 porkkanaa
puolikas lanttua (vajaa)
3 sipulia
10 pippuria
2tl suolaa
vettä

Ensimmäiseksi huuhtelen lihat (paloittelen, jollei valmiita kuutioita). Kaikki ainekset samaan uunivuokaan sopivina palasina ja vettä niin, että kaikki peittyvät. Vettä tarvitsee todennäköisesti lisätä uunissaoloaikana, jottei lihat ja vihannekset kuivu. Uunissa 200 asteessa ainakin kolmisen tuntia. Jos naudanliha ei tule aivan mureaksi, laitan kastikkeen kattilaan ja keittelen vielä ennen seuraavaa ruokailua.

Ei kommentteja: