keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Gluteeniton mustikkapiirakka

Piti tekemäni mustikkapiirakka tuolla vanhalla ohjeella, mutta gluteenittomana, ei vaan ollut neljää munaa, tässä siis hieman pienempään piirakkaan, kolmen munan versioon. Hyvää oli näinkin, mutta ehkä vielä parempaa, jos korvaa gluteenittoman jauhoseoksen vehnäjauhoilla, sitten vaan ei enää sovi keliaakikoille..


Mustikkapiirakka (pienempi uuninpannullinen)
 3munaa
 3dl sokeria
160 g margariinia sulatettuna
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 tl vanilijasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Pinnalle:
7 dl marjoja

Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää sulatettu rasva, jauhot, joihin leivinjauhe ja vanilijasokeri sekoitettu, sekä maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle pellille. Ripottele marjat pinnalle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja: